vrijdag 21 mei 2010

Plannen en oogsten

Vandaag was de laatste echte werkdag in Surabaya, dat betekent dat we weer veel werk mee naar huis nemen. Met de verwachtingsvolle vraag of we ook alles waar gaan maken wat we afgesproken hebben.
We proberen in ieder geval in september de vertegenwoordigers van de twee faculteiten gelijktijdig te ontvangen in Breda, zodat wij, de drie partijen, gelijktijdig en gezamenlijk plannen maken, afstemmen en actie ondernemen. Ook zullen er twee studenten van de faculteit verpleegkunde naar Nederland komen. In ieder geval kunnen er weer studenten naar Surabaya voor hun minor of stage.
Vandaag nog eens de afspraken bevestigd en aangescherpt en de presentaties van studenten bijgewoond. Rapportages en plannen zullen volgende week intern gepresenteerd worden.

De presentaties verliepen succesvol en de toehoorders waren enthousiast. Wij, als docenten, zaten er trots bij.
Op een vraag aan de studenten hoe ze al het geleerde nu gaan vasthouden wanneer ze eenmaal weer in Nederland zijn, en dan gaat het met name over diversiteit, een houding van saamhorigheid, verbondenheid , verantwoordelijkheid versus individualisme , vertelde een student dat ze dat ook eigenlijk niet precies wist, maar dat ze wel zeker wist dat ze zich altijd bewust zou blijven van het geleerde. Het geleerde was dan misschien niet altijd in haar handelen terug te vinden, uit haar hoofd zou het nooit verdwijnen.

Hierbij wat foto’s van de afgelopen dagen.

2 opmerkingen: