zaterdag 16 oktober 2010

Zaterdag 16 oktober 2010, Karo

Vandaag een drietal scholen bezocht. We begonnen met een bezoek aan een particuliere opleiding voor verpleegkundigen. Tor onze verbazing werden we met militair ceremonieel ontvangen. De studenten sprongen in de houding en salueerden. De uniformen deden in niets denken aan verpleegkundigen. Duidelijk werd dat de militaire discipline geïntegreerd is in de opleiding. Behalve uit de militaire uniformen bleek dat uit het gedrag van de studenten. Bijzonder gehoorzaam. Duidelijk geïmponeerd hoorden wij de visie hierachter aan. De discipline is nodig om deze jongen mensen (senior high school) te wapenen tegen de verleidingen van de drugs en andere gevaren. Deze studenten gaan na de opleiding veelal aan de slag in Jakarta. Het is een jonge opleiding, dit jaar gestart. Ze zijn bijzonder geïnteresseerd in samenwerking. Ze kunnen goed stage- en projectplaatsen bieden en tevens voorzien in huisvesting. Zij zouden ook graag docenten van osn ontvangen.

Vervolgens hebben we een middelbare school bezocht. Zij waar zeer enthousiast ons te kunnen ontvangen. De school is met name interessant voor de Gemeente Zundert. Binnen de samenwerking tussen de zustergemeenten Zundert-Karo is er ook plaats voor samenwerking tussen middelbare scholen.

De derde school die we aandeden was een academie voor multimedia, marketing en business administration. Ook hier het gebruikelijke programma met muziek, zang, lezingen en een vragenronde.

De ochtend werd besloten met een wel erg traditionele lunch die met de handen gegeten diende te worden in een zeer eenvoudige ambiance. Laten we het er op houden dat onze gastheren met smaak hebben gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten