donderdag 19 november 2009

Doelen Ab


Doelstelling voor mij m.b.t. de samenwerking met Faculty of Nursing van UnAir waren o.a.:
1.Vergelijking curricullum van ons en dat van hen om te kijken hoe te ondersteunen bij de ontwikkeling van het curriculum van UnAir,
2.Bevestiging van stageplaatsen voor studenten AGZ, regelen van huisvesting,
3.Verder tstappen zetten richt een Intrenationale Masters GGZ.

Bereikte resultaten:
1.We hebben de curricula vergeleken, maar komen niet verder dan het constateren van grote verschillen. UnAir kent een 5-jarige Bachelor opleiding die zich kenmerkt door een generieke opzet. De student bekwaamt zich in alle velden van het vak evenredig. Zij kunnen zich moeilijk vinden in onze opbouw van de Majors die een specifiek veld vertegenwoordigenen die als specialisatie gekenmerkt zou kunnen worden. We hebben afgesproken dat we elkaars curriculum nauwkeuriger zullen bestuderen, daartoe zullen wij elkaar de Engelse versies toesturen. Vervolgoverleg is nodig.
2.Stageplaatsen en huisvesting zijn bevestigd en worden geregeld. In maart gaan twee verpleegkunde studenten en zeven fysiotherapiestudenten naar Surabaya.
3.Enige struikelpunt is de financiering. Inhoud en vorm van de Master komen we uit. Ik ga de inhoud nader bepalen en een tijdspad vasstellen. Bespreking die dan een voorlopig groen licht op te leveren, zodat in het voorjaar een voorlopige start gemaakt kan worden met invulling op detailniveau. In de zomer zal een definitief 'go no go' uitgesproken dienen te worden. Bedoeling is dat studenten een jaar bij UnAir studeren en een jaar bij Avans, beide teams hebben een startdatum genoemd voor de opleiding.

Procesopmerking:
Bij punt 1 en 3 zijn cultuursverschillen te merken bij besluitvorming. De veschillen kunnen een rol blijven spelen bij verder ontwikkeling van de samenwerking. Ik zal deze verschillen bespreken in de teams.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten