woensdag 18 november 2009

Lustrumviering UNAIR, Ab'sTalkshow en ondertekening samenwerking faculteit medicijnen

Woensdag de 18de. We worden om 8.30 uur opgehaald met de auto om vervolgens in het congrescentrum twee deuren verderop te worden afgeleverd, We zijn uitgenodigd voor een van de lustrumvieringen van UNAIR. Dit is niet zomaar een viering. Ab is uitgenodigd voor een talkshow tussen 10.00 en 12.00 uur. Overal staan standjes van studenten die hun ondernemerschap laten zien of wat ze aan afstudeerprojecten hebben gedaan. Indrukwekkend. En weer is iedereen onder indruk van onze lengte, maar los daarvan belangstellend en erg trots om te delen hoe het is om student, staf of Dean te zijn. Ab en ik vinden foto’s van ons eerste bezoek terug op een banner, heel bijzonder. We besluiten om onze studenten die in februari naar UNAIR vetrekken en aankomende studenten te enthousiasmeren  door o.a. merchandising mee te nemen: een banner, T-shirts en Engelstalige dvd’s.
En eindelijk is het grote moment aangebroken: de AB- ROADSHOW. Ingeleid door een lange intro door studenten verpleegkunde die bedoeld is om het publiek op te warmen, kan Ab plaats nemen op de sofa  op het podium. Het wordt en interview van een uur met als onderwerp er verpleegkunde NL en in Europees verband. Hij is een kassucces.
Francis, Peter en ik vertrekken weer naar het kantoor va de Dean Faculteit Medicijnen, dit keer om het MOU te ondertekenen. Na nog wat aanpassingen door Peter om er voor te zorgen dat de consequenties voor allen helder op papier komen te staan en de risico’s aanvaardbaar blijven, worden we ontvangen in het kantoor van de Dean. De staf fysio zit er strak bij en loopt zonder ons zwijgend het kantoor van de Dean in en uit. We vragen ons af wat er aan de hand is. (Achteraf bleek dat men er over inzat of wij op het laatste moment niet zouden afzien van tekenen). Maar we worden  door de dean uitgenodigd voor een formele plechtigheid: de ondertekening van het MOU. Net als wereldleiders na het sluiten van een akkoord,  schudden de Dean Faculteit Medicijnen en ik steeds opnieuw handen  om alles met foto’s vast te leggen voor onze achterban. De ceremonie wordt afgesloten met een  woordje door ons beiden en daarmee is de overeenkomst een feit.
En dan staan we er wat bedremmeld bij. Wij (bij AVANS hogeschool) zouden champagne aan laten rukken, maar dat kan in deze cultuur niet. Bovendien is het tijd om te bidden. Wij besluiten te gaan lunchen; daarna willen we, totdat we gaan dineren, de tijd besteden aan het bijwerken van de logboeken en proberen het blog te vullen. Frustrerend dat het internetten niet lukt. Ik werk mijn logboek bij; ook nu lukt het niet te internetten of te bellen en besluit te gaan zwemmen en wat te lezen in ‘Nietsche en Kant lezen de krant’(een aanrader). En dan valt mijn oog op het welnesscenter van het hotel. In plaats van champagne besluit ik daar de overeenkomst te vieren.
Om 19.00 uur met Ab en Francis afgesproken. We eten heerlijk  in een echt chinees restaurant waar met nauwelijks Engels verstaat en spreekt; we laten ons verrassen. Het blijkt een geweldige ervaring en kennismaking met onbekende geuren en smaken die een schril contrast vormen met de bakjes die in NL voor chinees eten doorgaan. We sluiten het diner af met een flinke koffie bij Starbucks. Terug in het hotel proberen we weer het blog te vullen; geen internet, dat schiet weer niet op. Dan maar even proberen  lukt ook niet. Morgen weer een spannende dag: op naar Yogyakarta met een binnenlandse vlucht.
 

1 opmerking:

  1. Oprah winfrey stopt met haar show... dus Ab, ik zie kansen :-)

    Heel benieuwd naar de foto's (en (online) video's?) !

    BeantwoordenVerwijderen